Straatfotografie is een van de mooiste en maar ook 1 van de moeilijkste onderdelen binnen de fotografie. Op straat gebeurd altijd wel wat, en de kunst van het vastleggen van deze actie is en blijft het kiezen van het juiste moment. Dat juiste moment vind je alleen met veel doorzettingsvermogen  en enthousiastme, maar nog belangrijker met een geoefend oog. Daar ligt dus ook de focus op bij deze cursus , het ondergaan in het straatleven en vooral het kijken naar het straatleven. 
Deze cursus staat op de planning, najaar 2018, bij voldoende aanmeldingen. 

Tijdens de cursus ga je kennismaken met de geschiedenis van de straatfotografie. We gaan kijken en bespreken hoe bekende fotografen hier mee omgingen. We kijken o.a. naar  Henri Cartier-Bresson, William Klein, Garry Winogrand en Ed van der Elsken en hoe deze fotografen onder gingen in het straatleven of juist heel opvallend hun foto's maakten.  
Aan het eind van iedere cursus avond krijg je een opdracht mee, waarvan we de resultaten bekijken en bespreken op de volgende cursus avond. De opdrachten zijn zo opgebouwd dat je geleidelijk leert  zo onopvallend mogelijk het straatleven vast te leggen.
De opdrachten die worden gegeven moeten natuurlijk zelfstandig en buiten de cursustijd uitgevoerd worden. 
De prijs van deze cursus is € 90,00 inclusief koffie en/of thee tijdens de avonden.
De cursus gaat door bij  minimaal 5 deelnemers en is vol bij maximaal 10 deelnemers.
Na aanmelding krijg je van mij een factuur, en je inschrijving is definitief na betaling van deze factuur.
Voor deze cursus is enige basiskennis van je camera noodzakelijk, maar belangrijker zijn enthousiastme, tijd en doorzettingsvermogen.
Back to Top