Heb je de basiscursus gevolgd, of ben je al een poosje aan het fotograferen,  maar wil je nog meer vertrouwd raken met je camera, dan is de vervolg basiscursus wat voor jou.
In deze individuele cursus gaan we in op al je vragen, niet door het theoretisch te benaderen, maar gewoon in de praktijk. ​​​​​​​
De duur en de inhoud van de cursus wordt in overleg bepaalt, afhankelijk van je ervaring en wensen.
Wil je meer weten over natuur fotografie, dan gaan we de natuur in en gaan we dieper in op de verschillende facetten van de natuurfotografie, bijvoorbeeld in het prachtige buitengebied van Zevenhuizen. 
Meer geïnteresseerd in studio fotografie, dan gaan we in de studio aan de slag, bijvoorbeeld met dichtbij fotografie of portretfotografie. In onze ingerichte studio zijn diverse lichtbronnen aanwezig om in de praktijk te leren omgaan met studio licht, en hoe het te gebruiken.
Ook avondfotografie is een mogelijkheid, na een stukje theorie en het instellen van de camera's gaan we de straat op. we gaan dan o.a. werken met lichtstrepen, inzoomen tijdens de opnamen, een stukje lightpainting en selectieve belichting, want ook in het donker zijn er vele mogelijkheden om creatief bezig te zijn. je camera heeft wel een bulb stand nodig, of een mogelijkheid lange sluitertijden te kunnen instellen.
Zit je favoriete onderwerp hier niet bij, geen probleem, omdat het een individuele cursus is, kan deze naar je wensen worden samengesteld.
Natuurlijk is er tijdens deze bijeenkomsten ook weer aandacht voor de basis principes van je camera, zoals diafragma, sluitertijd e.d. en hoe dat te gebruiken.
De kosten van deze cursus zijn € 69,50 per avond.
Ook deze cursus is een individuele 1 op 1 cursus, op aanvraag kan deze cursus ook gegeven worden aan kleine groepjes van maximaal 4 personen, natuurlijk wordt de prijs dan aangepast.
De individuele cursussen duren ongeveer tussen de  2 en 2,5 uur.
Aanmelden of meer informatie aanvragen kan door een mailtje te sturen aan fatamorganaa@gmail.com   met vermelding van,  vervolg basiscursus,  onder vermelding van je naam, woonplaats en telefoonnummer.
De cursussen wordt gegeven door Gerard Hol in Fotostudio Fatamorganaa, dorpsstraat 68 te Zevenhuizen.Back to Top